Legendarne zone Vanille

Legendarne zone Vanille

O svakoj zoni u vanila WoW-u moglo bi se posebno pisati. Doduše to bi oduzelo mnogo vremena za čitanje, a bogami i za pisanje (što ne znači da se to neće i desiti). Ipak do tada, evo nekoliko legendarnih Vanilla zona, po našem izboru.

Mulgore
Najlepša zona Vanille i verovatno i dan danas jedna od najlepših zona u celom WoW-u. Startno mesto za Taurene odiše nekom mirnoćom i neodoljivo podseća na romantične pejzaže iz kultnih vestern filmova smeštenih na američki srednji zapad. Dodajmo tome prelepe nijanse zelene boje i opuštajuću native muziku i imamo kompletan paket. Sjajno koncipirani glavni grad u sredini zone je samo trešnjica na vrhu šlaga. I da ne zaboravim, u tom gradu stoluje jedan od najomiljenijih likova – Cairne Bloodhoof.

Tirisfal Glades
Startna zona Forsakena. Zona je legendarna ne samo zbog toga što ju je Dark Lady lično odabrala za utočište svojih Forsakena već zbog događaja koji se desio mnogo mnogo pre toga. Tirisfalski proplanci su poznati kao bojno polje na kome se „keeper“ Tyr žrtvovao da bi svojim drugovima kupio dodatno vreme da sakriju Diskove Norganona. Zbog svega toga cela zona ima neki poseban vajb kako za hordaše tako i za Alijansere.

Barrens
Ah Barrens. Monumentalno poprište nubovanja. Bezbrojna besmislena pitanja i još besmisleniji odgovori. Žurke na Crossroads-u i prevelika količina trolovanja. Ogromna pustara koja nikada nije prazna i u kojoj dobijate odgovor da li u vama „ima skila“ ili ste promašen slučaj. I naravno „barrens chat“. Ko je preživeo, pričaće.

Silithus
Silithus, ti si mi kao drugarica. Šalim se, ovo su stihovi „Spiritusa“. Silithus je sve, samo nije drugarica. Zona u kojoj je smeštena možda i najbitnija instanca u Vanilli, naravno mislim na AQ40. Otvaranje kapija drevnog Ahn’qiraj kraljevstva, obračun sa prvim Old God entitetom i ogromna količina PVPa, jer ste morali da pređete celu mapu da biste stigli do raida, samo su neki od hajlajtova ove pustinje prepunjene insektima. Ako imate fobiju od insekata onda ništa…

Hillsbrad Foothills
Jedna sintagma je dovoljna „Soutshore vs Tarren Mill“. Zona bi mogla da se opiše kao „Balkan u Warcraft svetu“. Svojevrsno raskršće puteva i Alijanse i Horde. Tradicionalno je zaliveno krvlju i mesto bitnih i krvavih sukoba. Ne treba zaboraviti da je upravo ovde bio Dalaran pre nego što je Archimonde spustio svoje šape na njega. Takođe, zona je poznata i po zloglasnom utvrđenju gde je odrastao zeleni Isus akka Thrall. Dovoljno za posetu, samo se čuvajte jer nikad se ne zna…

Strangelthorn Vale
Što je Barrens po veličini u Kalimdoru, to je STV u Istočnim Kraljevstima. Ipak ova zona nije za nubovanje. Gomila raznovrsnih kvestova, gomila tigrova i raptora. Gusta prašuma sa isprepletanim lijanama i mnoštvo neprijateljski nastrojenih gorila. U sredini zone je dominantna Gurubashi arena sa primamljivom škrinjom na sredini. A na Jugu. Pa na Jugu je Brazil, da ne kažem Booty Bay. Uživanje u faveli…

Winterspring
Volite zimu? Volite tigrove? Ovo je zona za vas. Smeštena na severo-istoku Kalimdora istočno od Hyjala. Sama blizina Hyjala doprinela je geografiji zone, pa su pojedini delovi korena Nordrasilla vidljivi i ovde. Poznat je Vanilla glitch u teksturi na jednom mestu koji je mogao da bude exploitovan da se prođe u, inače zabranjenu zonu oko Hyjal summita. Kada se umorite od natezanja sa demonima na jugu i Timbermaw plemenom bucmastih furbolga, vreme možete prekratiti tako što ćete farmovati reputaciju sa Wintersaber trenerima da biste mogli jahati jednu od najcenjenijih mačaka Vanille.

Plaguelands
Western i Eastern Plaguelands su legendarne po mnogo čemu, i jednostavno ne ide da se razdvajaju na ovakvoj listi. Sigurno dve najtragičnije zone po količini tužnih i mučnih događaja koji su se u njima odigrali. Odbrana Androhala, napad na Darrowshire, „čišćenje Stratholma“, smrt Uthera. Ovo su samo neki od potresnih događaja koji su oblikovali dalju istoriju Warcafta. Ne treba zaboraviti ni Naxx i sudbinu Kel’thuzada. Jednostavno, mnogo istorije je krvlju ispisano na ove dve teritorije. Da Arthas nije video užase u Androhalu i kasnije u Stratholmu, možda bismo imali nekog drugačijeg Lich Kinga. Možda Ne bismo imali Forsakene kao rasu. Možda bi Uther bio živ. Ko zna u kom smeru bi se sve odvijalo. Možda bi neko drugi vodio glavnu reč, a mi imali nikad jaču plejadu likova koji bi bili privrženi Alijansi.

Naravno, i sve ostale zone kriju svoje priče i možda su nekome baš neke druge ostale u sećanju ovakvom ili onakvom. Classic kick off se bliži, spremajte zalihe i vidimo se online.

Related Articles