Intervju sa Vladom ”Cold Heart” Stankovićem pred takmičenje u Grčkoj

Intervju sa Vladom ”Cold Heart” Stankovićem pred takmičenje u Grčkoj

Predstavnik Republike Srbije na Svetskom IeSF prvenstvu, Vlada ”Cold Heart” Stanković će za manje od mesec dana otputovati na Tekken7 turnir u prestonicu Grčke, gde će se takmičiti sa mnogim vrhunskim igračima. Mi smo odlučili da ga kontakitramo povodom tog turnira, kako bi podelio sa nama neka očekivanja koja nosi sa sobom u Atinu. Postavili smo mu par pitanja, na koja je on sa zadovoljstvom odgovorio.

Ti ćeš ponovo predstavljati Srbiju na Tekken 7 IeSF Svetskom prvenstvu. Kakav je osećaj?

Osećaj je femomenalan jer znas da igraš sa najboljima na svetu i da imaš veliku čast. Svi ljudi očekuju od tebe mnogo i to mi daje dosta motivacije i dodatni vetar u leđa.

U septembru putuješ u Grčku na još jedan Tekken 7 turnir. Kakav rezultat misliš da možes da ostvariš?

U Grčkoj očekujem Top8, što bio odličan rezultat jer dolaze takmičari iz Pakistana, a ima i dosta jakih igrača iz Evrope. Što se tog turnira tiče, planiram da okupim beogradsku Tekken 7 scenu da iznajmimo kombi svi zajedno i odemo za Atinu. Imam veliku želju za Tekken takmičenjima i velikim turnirima, ali nažalost retko kada imam šansu da odem negde. Trenutno sam malo slab sa finansijama, pa moram da biram na koje turnire mogu da idem. Skoro sam bio u Ženevi, gde sam igrao sa svim najboljim igračima i propisno sam ih ”isprebijao”. Iz tog razloga bih voleo da češće imam šansu da putujem.

Koliko vremena ćeš uložiti na pripreme za taj turnir? Da li imaš vremena da vežbaš pored stalnog posla?

Imam! Svaki dan igram Tekken oko 4-5 sati, ali uspevam to da uklopim sa poslom, drugarima i devojkom. Nadam se da ću stići da otputujem na još jedan turnir pre IeSF svetskog prventsva u Južnoj Koreji.

Da li te hvata trema pred velike mečeve? Ako je tako, kako rešavaš taj problem?

Trema ume da bude veliki problem mnogim igračima, ali se sve to rešava uvežbanošću i velikim radom. Ja sam naučio kako da je kontrolišem i kako da je pustim da teče kroz mene. Kada si siguran u svoje poteze i pod velikom tremom često umem da igram još bolje. Vremenom takođe naučiš da osetiš tuđi strah i tremu, pa to ponekad možes i da iskoristiš.

Da li će se tamo pojaviti još neka poznata lica iz sveta Tekkena?

Doći će Anakin koji nastupa za Sjedinjene Američke Države. Najverovatnije će takođe doći i Sora, prošlogodišnji osvajač iz Saudijske Arabije. Što se tiče IeSF-a, pojaviće se svi najbolji igrači iz Južne Koreje i Japana, a ja se nadam da neće doći predstavnik Pakistana, jer ako on dođe, najverovatnije će i osvojiti celo takmičenje.

Da li je taj turnir za tebe priprema za predstojeće Svetsko Prvenstvo i da li ćeš imati vremena za još neki pre nego što otputuješ u Južnu Koreju?

Nadam se da ću stići da otputujem na još jedan turnir pre IeSF svetskog prventsva u Južnoj Koreji. TO je definitvno dobra priprema, ali kao što sam rekao, nadam se da ću stići još negde da otputujem. I za IeSF očekujem ulazak u TOP 8, nikad se ne zna i ne bi bilo čudno da prođem još bolje!

Related Articles