Top WoW Classic addons

Top WoW Classic addons

Kako da vam Classic iskustvo bude lepše

Klasik je tu i sudeći po brojkama „neće on niđe“. Šalu na stranu, posle inicijalne ludnice sada smo već u mirnijim vodama i možemo da se posvetimo igranju natenane i uz pripreme „kako bog zapoveda“. A ni jedna priprema nije kompletna bez dobrog seta addona za lakši život u Azerotu. S tim u vezi donosim Vam jedan mini set addona koji su po mom skromnom mišljenju esencijalni za komfornu igru na duže staze.
Pa krenimo redom. Svaki početak je težak i s obzirom na to da su klasik zone prilično zaboravljene pod obavezno je da imate „MapCoords classic“. Ovaj addon na vašu trenutnu poziciju lepi tačne koordinate, bilo da gledate celu mapu ili jednostavno minimap. Uz njega ćete tačno znati gde se nalazite i gde treba da idete ako su vam poznate koordinate destinacije.
Kada smo kod levelovanja svakako će vam trebati „Questie“. Ovaj simpatični addon je monstruozno bolji od starog QuestHelpera i njegove nervirajuće strelice. Za razliku od toga, ovde imate tačne lokacije na mapi gde vam se nalazi predmet ili biće od interesa. Simboli su klasifikovani po vrsti zadatka koji radite. Ako radite loot quest onda je ikonica kao prilikom loota, ako je gather onda imate točkić. Jednostavno i efikasno.
Kada već dobrano zagazite u levelovanje, svakako će vam dobro doći „AtlasLootClassic“. Pošto klasik nema „dungeon journal“ a svi smo se navikli na njega, ovaj addon će nam pomoći da nađemo u kojoj instanci pada to oružje koje će da nam bustuje DPS za 0.2%.
Ako ste već lvl60 onda uveliko razmišljate o raidovima (ili ih već radite). Da se raid leader ne bi drao u maniru „this is freaking 50DKP minus“ instalirajte „DeadlyBossMods-Classic“ ili „BigWigsBossMods“. Moja preporuka je ovaj drugi, ali ukusi su različiti. Uglavnom, oba rade na istom principu, daju vam upozorenja za bitne stvari koje se dešavaju tokom boss fajtova, bilo da je u pitanju tajmer za kick ili prelazak u drugu fazu borbe. Svakako neizostavan dodatak za bilo koga ko ulazi u raiding instance.
Pošto bossa ne možete da ubijete ako nemate dovoljno DPS-a moraćete da ispeglate rotaciju do savršenstva. Pomoć za to stiže u obliku „OmniCC“, jednostavan addon koji prati i prikazuje koliko vremena je ostalo da vam se „ohladi“ taj spell kojim ćete bossa ili protivnika vratiti u detinjstvo.
Na kraju, kao i u pravom životu i WoW zahteva da imate stabilan priliv novca da biste normalno funkcionisali. A pare se ne zarađuju tako što ćete trash iteme prodavati vendorima. Sve što možete bacite na aukciju. Bilo da ste gatherer ili crafter, aukcijska kuća je nezaobilazno mesto za pravljenje para. A da bi se to olakšalo valja imati i dobar addon. „Auctionator“ je addon koji radi upravo to. Olakšava i ubrzava manipulaciju predmetima na AH i doprinosi tome da manje vremena provodite u trgovini, a više u nekim bitnijim/zanimljivijim stvarima.

Ovo su samo neki od addona i po mom mišljenju must have. Naravno, mišljenja kao i potrebe se razlikuju. S tim u vezi dobro je znati da svaki od njih ima bolju ili lošiju alternativu. Takođe, tu je veliki broj „kozmetičkih“ i addona koji nemaju svakodnevnu svrhu, ali to je već na vama da odlučite i da svoj set addona prilagodite svom stilu igre.

Related Articles