Blizzard kaznio Hearthstone igrača zato što je podržao proteste u Hong Kongu

Blizzard kaznio Hearthstone igrača zato što je podržao proteste u Hong Kongu

Ovog ponedeljka, Blizzard je suspendovao Vaj “blitzchung” Čunga sa svih svojih turnira u narednih godinu dana, zato što je tokom jednog intervjua podržao proteste u Hong Kongu. Pored jednogodišnje zabrane takmičenja, izbačen je sa Grandmasters turnira, a oduzet mu je i nagradni fond.

Kao što je i očekivano, ovaj potez američke kompanije izazvao je bes svoje zajednice, koja ne podržava ovakvu odluku. Na redditu igrači su se udružili kako bi pružili podršku Blitzchungu, a takođe pozivaju na bojkot nove, dugoisčekivane Warcraft 3 remastered igre.

Iako je Blizzard pokušao da objasni da ova kazna nema veze sa političkim izborom igrača, već sa samim političkim izjavama u poptunosti, nije uspeo da ubedi svoje igrače u to. S’ obzirom da većina Hearthstone zarade stiže sa kineskog tržišta, očigledno je da Blizzard stao na stranu Kine u ovom problemu, što samo još jednom ukazuje na katastrofalan odnos čuvene kompanije sa svojim igračima.

Dok se svi slažu da bi igrač trebao da bude kažnjen, kazna nije smela da bude ovoliko drastična. Zajednica je tek započela sa žalbama, tako da nam sada ostaje da vidimo da li će Blizzard povući svoju odluku. Znajući koliki uticaj stiže iz Kine, mi bi ipak rekli da neće.

Related Articles