Završen turnir posvećen godišnjici Unreal Tournamenta

Završen turnir posvećen godišnjici Unreal Tournamenta

Ovog vikenda u Beogradu odigrao se dugo iščekivani turnir kojim je obeležena 20. godišnjica izlaska Unreal Tournamenta. Memorijalni turnir Nikola Tomić Faust okupio je u Game Pubu sve ljubitelje originalnog Unreal Tournamenta, koje je baš ova igra načinila ljubiteljima gejminga i celog sveta video igara.

Ovaj događaj podsetio je veliku zajednicu igrača na dane kada su se organizovali klan ratovi u lokalnim i evropskim ligama i na brojim lan turnirima. Turnir je organizovao Miloš “maharaja” Radmilac, sa kojim smo mi već porazgovarali povodom istog . Ono što ovo takmičenje čini specijalnim je činjenica da se nisu okupili samo igrači iz Srbije, već je došao i veliki broj igrača iz Hrvatske, koji su nekada bili jedni od boljih u ovoj igri.

Na Memorijalnom turniru Nikola Tomić faust formirane su ekipe od četiri člana, koje su kapiteni sastavljali po principu drafta. Svaki igrač je imao ”bodovnu vrednost” u skladu sa njegovim procenjenim kvalitetom, dok su kapetani za ”kupovinu” igrača imali određen broj poena. Ovime je organizator osigurao da ni jedna ekipa ne bude prejaka, pa bi nakon kupovine jednog boljeg igrača, kapiten morao da izabere dva malo slabija.

Zahvaljujući ovakvom sitemu stovreno je 10 izjednačenih ekipe i ni jedna četvorka nije bila nadmoćna. Ceo dan mogli smo da gledamo veoma neizvesne mečeve i Cpature the Flag i Team Deathmatch modovima. Svi mečevi su mogli uživo da se gledaju na velikim ekranima, a za one koji nisu bili prisutni, bio je i Twitch strim. Na samom kraju dana dobili smo i pobedniki koji su bili nagrađeni opremom i prelepim peharom dizajniranim iskljuičvo za ovu priliku.

Čestitamo organizatorima na fantastičnom turniru i zaista vrhunski odrađenom poslu! Sve informacije o samom turniru možete pronaći na službenoj stranici turnira, a ispod možete pogledati još nekoliko slika sa događaja.

Related Articles